EXECUTIVE COACHING

Kom in contact met je authentieke zelf. Krijg goed zicht op je kwaliteiten, je competenties en je denk- en gedragsstijl. Leiderschap is een voortdurende zoektocht.

Als (eind)verantwoordelijke in een organisatie beweeg je in een dynamisch krachtenveld. Je hebt te maken met stakeholders en een hoop belanghebbenden, zowel intern als extern. Je denkt altijd een paar stappen vooruit. ‘Als ik deze stap zet, welk effect heeft dat op de mensen en de organisatie? Wat vinden anderen daarvan en wat doet dat met mij? Durf ik op mijn handen te gaan zitten en dingen soms gewoon even te laten gebeuren? Hoe laat ik ook anderen hun rol pakken en zorg ik ervoor dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt in een verander- of verbetertraject? Organiseer ik gedeeld leiderschap? Compenseer ik mijn zwaktes met de sterktes van anderen? Hoe versterk ik mijn MT, hoe verhouden we ons tot elkaar en hoe kan dit nog beter? Communiceer ik op dusdanige wijze dat ik in verbinding ben en blijf met de mensen? ‘Hoe blijf ik ‘eco’?

Duurzaam leiderschap

Iedere organisatie heeft sterk behoefte aan duurzaam en toekomstbewust leiderschap:

 • Inspirerend, enthousiasmerend, initiatiefrijk, visionair en authentiek;
 • Gericht op de lange(re) termijn, op de nabije en de verdere toekomst, startend in het hier en nu;
 • Doordacht, afgewogen en onderbouwd;
 • Sensitief, in voortdurende verbinding en in samenhang en vanuit de kern van de organisatie;
 • Samen met alle medewerkers de schouders eronder zetten om ambities te realiseren;
 • Gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de successen en de fouten van de organisatie.

Maar ook:

 • Leiderschap met lef: keuzes durven te maken en wegen in durven te slaan, waarvan je (nog) niet weet waar ze precies toe leiden. Het doel is dat zowel jij, je mensen als je organisatie groeien.

Ga jij voor groei van jezelf en daardoor voor groei van mens en organisatie?

Executive coaching stimuleert zelfsturing en -ontwikkeling. Zelfkennis, bewustwording en zelfacceptatie geven inzicht in jouw zijn en handelen. Door je zelf beter te begrijpen zal je de ander beter begrijpen. We richten ons op jou als persoon, je rol, de context en je organisatie. Tijdens de coaching ontdek je wat je niet zag, herkende en erkende. Je leert jezelf beter kennen, je krijgt goed zicht op je kwaliteiten, je competenties, je voorkeursstijl(en) van leidinggeven en de stijl(en) die je nog zou moeten en willen ontwikkelen. Wil je je huidige vaardigheden aanscherpen of wil je (een) nieuwe leiderschapsstijl(en) toevoegen aan je voorkeursstijl(en)?

Graag ben ik voor jou van betekenis in dit mooie proces van zoeken en vinden.

Hoe ik werk

 • Ik stel je de juiste vragen, geef feedback en confronteer waar nodig of gewenst;
 • Ik oordeel niet, maar ben je kritische vriend;
 • Ik coach, begeleid en ondersteun je en geef desgewenst adviezen, tips, tools en verwijzingen naar relevante theorieën;
 • Ik observeer je desgewenst in jouw werksituatie; een vergadering, een gesprek en/of een deel van een studiedag;
 • Waarna we samen kritisch reflecteren op wat wij – ieder vanuit onze eigen bril – gezien en ervaren hebben, wat er gebeurde of wat juist niet;
 • Van daaruit groei je verder, gebruikmakend van je kracht, lerend hoe het nog beter kan of wellicht anders moet.

En heb je me nodig tussen bijeenkomsten door? Dan ben ik bereikbaar voor je. Want jouw groei gaat ook door als ik niet fysiek aanwezig ben.

Personal coaching

Wat vaak gebeurt bij executive coaching is dat de werkvraag ook persoonlijke verlangens blootlegt. Doordat we zo doelgericht met je vra(a)g(en) aan de slag gaan, word je je ook meer bewust van je persoonlijke eigenschappen. Wat drijft jou, wat zijn jouw waarden, waarom reageer je op een bepaalde manier, of juist niet? Waarom zitten sommige medewerkers in jouw allergie, wat zegt dat van jou en hoe kun je hiermee leren omgaan? Personal coaching is onderdeel van executive coaching of wordt ingezet als specifieke coachingsvorm.

“Mijn coachingstraject kende slechts een minpuntje…had ik Tineke maar aan het begin van mijn carrière gehad! Mijn leven is mooier geworden!’ Marja Brinkhoff, directeur bs De Bongerd in Gassel

Lezen wat anderen nog meer over mij zeggen?

Uitgedaagd?

Heb jij behoefte aan die kritische vriend? Die waardevolle sparringpartner met kennis en kunde van en ervaring met jouw positie, jouw rollen, taken en verantwoordelijkheden? Met kennis en kunde van de uitdagingen waarvoor jij steeds weer staat? Iemand die jou coachend een stap verder kan brengen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en die jou kan laten nadenken over wie je bent, welk effect je hebt op anderen, waarom anderen op een bepaalde manier op jou reageren en waarom je doet zoals je doet?

Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een nadere kennismaking om te verkennen of ik iets voor jou en jouw organisatie kan betekenen.