REFERENTIES

Samenwerkingspartners en relaties zeggen het volgende over mij:

Op het visitekaartje van Tineke staat ‘Be the change you wish to see in the world’ (Gandhi). Als geen ander leeft zij deze lijfspreuk tijdens haar werk voor. Tijdens de 9 jaren die ik met Tineke heb mogen werken, heb ik haar leren kennen als een gedreven persoonlijkheid die d.m.v. een krachtige communicatie, kennis van organisatieontwikkeling en persoonlijke coachingsvaardigheden – kortom sterk leiderschap – een verweesde onderwijsorganisatie weer tot duurzame bloei heeft gebracht.

Tineke Jansen is communicatief een sterke persoonlijkheid, waarbij de inhoud voor haar erg belangrijk is. Zij weet waar over ze spreekt, kan dat helder en duidelijk overbrengen en staat garant voor inhoud. Een prettig persoon om mee samen te werken.

Ik ken Tineke Jansen als een krachtige bestuurder. Ze houdt het overzicht, stuurt aan vanuit visie en is daadkrachtig. Tineke blijft altijd trouw aan de organisatie; kwalitatief goed onderwijs is het uiteindelijke doel en dit verliest ze niet uit het oog. Ze ziet de talenten van de mensen binnen de organisatie, zet ze op de juiste plaats in en stimuleert mensen het beste uit zichzelf te halen. Daarbij is ze positief kritisch en stelt ze de juiste vragen om verder te komen. Als startende directeur heeft ze mij het vertrouwen en de mogelijkheid gegeven om mij door te ontwikkelen met de juiste begeleiding om mij heen. 

Tineke is sterk in de combinatie management en leiderschap. In de afgelopen 15 jaar hebben we in verschillende situaties samengewerkt. Zij weet doelen te realiseren, mensen te betrekken en heeft een “to the point” wijze van handelen. Ze werkt innovatief en trendvolgend. Heeft daarbij een zeer sterke competentie in implementatie en borging. Tineke is toegankelijk en inspirerend in haar contacten. Kortom een hele goede (professionele) collega. In al die wisselende jaren heb ik fantastisch met haar mogen samenwerken.

Tineke is een sterke leidinggevende, een fijne collega en een warme persoonlijkheid. Ze weet wat ze wil en waar ze met de stichting wil komen. Hierin is ze transparant en daadkrachtig. Ze gaat mee met de tijd en staat open voor innovatieve projecten. Moeilijke beslissingen gaat ze niet uit de weg. Ze heeft het lef om ook in financieel mindere tijden te blijven investeren. Ze is in staat om de talenten van anderen te herkennen en te benutten. Haar sterke kant als leidinggevende is het spiegelen en het geven van feedback. Ook staat ze zelf open voor feedback van anderen. Ze heeft mij laten groeien tot waar ik nu sta, mij ondersteund, gestimuleerd en in veel gevallen ook gemotiveerd. Het is heerlijk om met haar samen te praten over het onderwijs en ons werk als leidinggevende.

Het was een genoegen de bestuurder Tineke Jansen te ervaren als een waarachtige people-manager met oog en oor voor de individuele medewerker zonder het belang, de doelen en de te bereiken resultaten van de organisatie uit het hoofd te verliezen.

Tineke heb ik als bestuurder van Filios Scholengroep leren kennen als een zeer gedreven, daadkrachtige en enthousiaste vrouw. Ze is een kritische gesprekspartner en weet de sterke punten en ontwikkelpunten van het onderwijs of van individuele medewerkers te benoemen. Tineke heeft een zeer brede ervaring in het onderwijs en is aan te bevelen ten aanzien van begeleiding, coaching, trajecten rondom organisatieontwikkeling en interimschap.

“Hoe fijn is het om als deelnemer aan de Avans+ Schoolleidersopleiding Basisbekwaam les te mogen krijgen van zo’n inspirerende en bevlogen trainer.”

“Ik vond dat je zeer inspirerende lessen gaf. Bijzonder knap dat je op alle deelnemers, vanuit zeer verschillende achtergronden en zeer variërende fases van leiderschap, goed feedback gaf en steeds de goede aansluiting vond. Je legde niets op, maar spoorde aan om zelf na te denken. Je onderbouwde steeds met uiteenlopende theorieën en ook zaken/vragen waarop je je niet had voorbereid, kon je onderbouwen met theorieën of modellen. En: je hebt bij mij in zeer korte tijd het vlammetje om misschien schoolleider te willen worden op weten te laaien tot een flink vuur. Ik heb er vertrouwen in dat ik in de toekomst schoolleider kan worden, omdat ik voldoende eerste handvatten heb gekregen om met een frisse blik naar mijn (of een) organisatie te kijken. Ik ga dus zeker door met de vervolgopleiding en hoop dat ik je dan weer als docent tegenkom!”